Βιογραφικό

Κατερίνα Αλαβέρα

Γεννήθηκα το 1969 στην πόλη  της Θεσ/νίκης.

Αποφοίτησα από το Πειραματικό σχολείο του Α.Π.Θ.

Από παιδί μου άρεσαν τα ταξίδια του νου, ταξίδια χωρίς όρια, χωρίς σύνορα ασυμβίβαστα με τα τετριμμένα που μάθαμε από την πεζή πραγματικότητα. Ταξίδια γεμάτα έντονα χρώματα και παραστάσεις γεμάτες συναισθήματα.

Ζώντας και μεγαλώνοντας μέσα σε μια οικογένεια με καλλιτεχνικές  καταβολές και έντονη πνευματική παρουσία στα δρώμενα της πολιτιστικής Θεσ/νίκης ήταν φυσική συνέπεια η ζωγραφική  να αποτελέσει για μένα εκτός από πόθο και πάθος. Η ενασχόλησή μου με τη ζωγραφική ξεκίνησε λοιπόν πολύ νωρίς.

Παρακολούθησα μαθήματα ελεύθερου σχεδίου στην σχολή Χριστόπουλου για 2 έτη (1987-1988) όπου είχα την τύχη να μαθητεύσω δίπλα στον επιφανή και αγαπητό ζωγράφο κύριο Στέλιο Μαυρομάτη.

Στην αρχή και όσο φοιτούσα στη σχολή την προσοχή μου κέρδισαν τα κάρβουνα και οι ακουαρέλες. Στη συνέχεια δούλεψα θέματα ρεαλιστικά με φωτογραφική χροιά. Σήμερα με έχουν κερδίσει τα ακρυλικά και το παιχνίδι με μικτές τεχνικές πάνω σε καμβά. Ακρυλικά χρώματα σε συνδυασμό με μέταλλο, ύφασμα, ξύλο και ό,τι άλλο μου αποσπά την προσοχή και το ενδιαφέρον. Εξάλλου θεωρώ ότι τέχνη είναι  ό,τι βλέπουμε και ό,τι αγγίζουμε και “άσχημο” μόνο αυτό που δεν έχει σχήμα.

Τα τελευταία χρόνια ζω και φιλοτεχνώ στους Ν. Επιβάτες του Νομού Θεσ/νίκης. Είμαι παντρεμένη και έχω έναν γιό.

Συμμετείχα σε διάφορες ομαδικές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Θερμαϊκού και του Δήμου Μίκρας εκθέτοντας κατά περίσταση ζωγραφικούς πίνακες και χειροποίητα ζωγραφιστά κεριά.

Τα Χριστούγεννα του 2009 συμμετείχα στο 1ο Χριστουγεννιάτικο χωριό του Δήμου Θερμαϊκού τον ¨Παραμυθόκοσμο¨.

Το Νοέμβριο του 2010 έκανα την πρώτη ατομική μου έκθεση ζωγραφικής στον δήμο Θέρμης με τίτλο «παιχνίδια συναισθημάτων».

Τον Ιούλιο του 2012 πραγματοποίησα την δεύτερη ατομική μου έκθεση στον δήμο Λευκάδας στην αίθουσα τέχνης Θεόδωρος Στάμου με τίτλο «Ανιχνεύσεις».

Τον Μάρτιο του 2015 συμμετείχα στην ομαδική έκθεση «Meet the artist 2015» που πραγματοποιήθηκε στην gallery Myro.


Τον Μάιο του ιδίου έτους έλαβα μέρος στην ομαδική έκθεση «Χρώματα από τους Τεχνομάγειρες» μια έκθεση η οποία συνδύαζε το κόσμημα με την ζωγραφική και πραγματοποιήθηκε στην gallery «Ρώ».

Κατερίνα Αλαβέρα

 Τηλέφωνο: 6973361613

e-mail : johndimk@gmail.com



Σχολιάστε